Lätt
Ingredienser:
500 g havssalt eller annat salt
50 g färsk tång. Använd av en eller flera sorter, t ex blåstång, knöltång, rörhinna, sockertång.
Gör så här:
Sätt ugnen på 40 grader.
Häll saltet i en mixer.
Klipp tången i mindre bitar, annars fastnar den lätt i knivarna.
Mixa salt och tång till en så slät massa som möjligt.
Bred ut saltmassan på bakplåtspapper på en plåt och låt torka i ugnen. Lämna ugnsluckan lite på glänt.
När saltet är torrt mixas det igen. Sila saltet. Det som inte går igenom silen kan du mixa igen.
Källa: Karolina Martinson och projekt Scary Seafood

Info


Typ Pysseluppdrag
Nivå Gröngöling
Svårighet Lätt
Var Skåne, Blekinge, Halland, Småland, Öland, Östergötland, Västergötland, Dalsland, Bohuslän
Period 1 januari - 31 december
Maxpoäng 10

Logga in för att påbörja uppdraget

SamBio
Ett uppdrag av:

SamBio

Samverkan för Biologisk mångfald

Visa arrangörens sida
Ingen har utfört detta uppdrag än - Bli den första att göra det!
Oj, något hände - eller så har du varit inaktiv en stund. Testa att ladda om sidan! An unhandled exception has occurred. See browser dev tools for details. Ladda om sidan !

Ett ögonblick...

Har du pausat en stund? Dags att ladda om sidan och ta nya tag!

Ok!

Har du pausat en stund? Dags att ladda om sidan och ta nya tag!

Ok!